onsdag 11. april 2012

Glutenfrie knekkebrød

Glutenfrie kjøpeknekkebrød er noe av det kjedeligste man får. Enten er de paddeflate og smaker av maismel, eller så er de luftige, men fullstendig uegnet til å mette en voksen mage. De består gjerne av så mye hvetestivelse og andre stivelsestyper at de er mer eller mindre en fribillett til blodsukker-berg-og-dalbane.
Det er nok grunnen til at et raskt googlesøk på "glutenfrie knekkebrød" gir mange gode og fristende treff.
Jeg bestemte meg for å prøve en variant selv, med det jeg hadde i skapet, og med mest mulig mat i.

Knekkebrød
5 dl vann
1ts fiberhusk/psyllium
1/2 dl malte linfrø

- Bland dette og la dem svelle i 5 - 10 minutter

1 dl sesamfrø
1 1/2 dl linfrø (hele)
1 1/2 dl solsikkerkjerner
1 1/2 dl gresskarkjerner
2,5 dl havremel/malte havregryn (glutenfrie/ rene) ev. 50/50 malte og hele havregryn
1,5 dl finmalte mandler (gjerne med skallet på)/ mandelmel
litt havsalt

La massen svelle i noen minutter før du fordeler den jevnt utover to bakepapirkledde plater. Nå kan du krydre med ulike krydder om du vil: oregano, basilikum, litt tørket chili, havsalt, urtesalt, kanel osv. Eller du kan la dem være akkurat som de er og nyte den nøtteaktige smaken frø og kjerner får i ovnen.

Stek brettene på 160 grader i varmluftsovn i 10 min før du tar ut og ruter opp med en pizzatrinse. Deretter går de tilbake i ovnen i omlag 45 minutter, til de er gyldne.

La dem kjøle av på rist og legg dem i kakebokser - helst av metall.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir veldig glad for en kommentar, og skal prøve å svare på dem alle sammen. Kom gjerne med tips og vink eller spørsmål til innleggene.