Det er nok grunnen til at et raskt googlesøk på "glutenfrie knekkebrød" gir mange gode og fristende treff.
Jeg bestemte meg for å prøve en variant selv, med det jeg hadde i skapet, og med mest mulig mat i.
5 dl vann
1ts fiberhusk/psyllium
1/2 dl malte linfrø
- Bland dette og la dem svelle i 5 - 10 minutter
1 dl sesamfrø
1 1/2 dl linfrø (hele)
1 1/2 dl solsikkerkjerner
1 1/2 dl gresskarkjerner
2,5 dl havremel/malte havregryn (glutenfrie/ rene) ev. 50/50 malte og hele havregryn
1,5 dl finmalte mandler (gjerne med skallet på)/ mandelmel
litt havsalt
La massen svelle i noen minutter før du fordeler den jevnt utover to bakepapirkledde plater. Nå kan du krydre med ulike krydder om du vil: oregano, basilikum, litt tørket chili, havsalt, urtesalt, kanel osv. Eller du kan la dem være akkurat som de er og nyte den nøtteaktige smaken frø og kjerner får i ovnen.
Stek brettene på 160 grader i varmluftsovn i 10 min før du tar ut og ruter opp med en pizzatrinse. Deretter går de tilbake i ovnen i omlag 45 minutter, til de er gyldne.
La dem kjøle av på rist og legg dem i kakebokser - helst av metall.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Jeg blir veldig glad for en kommentar, og skal prøve å svare på dem alle sammen. Kom gjerne med tips og vink eller spørsmål til innleggene.