mandag 2. mai 2011

Lavkarbofrokost

Denne frokosten laget jeg en morgen med litt tid en gang i april. Lavkarbo-kostholdet har en tendens til å bestå av mye eggemat og det kan man si både det ene og det andre om i forhold til dyrevelferd og slikt. Det som er temaet i dette innlegget er av en mye mer estetisk karakter. Det er dreier seg utelukkende om smak og næringssammensetning.
Egg er en fantastisk råvare med mange gode kvaliteter både smaksmessig og teksturmessig. Her har jeg eksperimentert litt med en vanlig eggerørekombinasjon og gitt den en italiensk vri med urter fra vinduskarmen og en ost fra Parma.

Italiensk eggerøre med urter og parmesan.
Urtene er hvitløk, basilikum, persille og gressløk.
Sort pepper er et must og så litt parmesan - av den ekte, ferske typen ikke noe pulver fra en pose, altså!
En ts olje til stekingen.


Og hva gjør man?
1.Knus 2 egg pr person pluss ett på fellesen i en gryte og ha gjerne i en ts kaldpresset rapsolje.2. Rør lett sammen over middels varme mens du klipper urtene over gryta og har i litt knust hvitløk.

Sørg for å få med minst 100 g grønnsaker til hvert måltid så er du havn med 5 om dagen. Her er det knallrøde tomater, men paprika, agurk, grønn salat, sukkererter, noen bønner - det meste kan brukes.Og for å bli skikkelig mett og få litt saltsmak: Skinke! Den må også gjerne komme fra Parma. Her kan man sikkert bruke røkelaks også, evt røkt kalkunfilet.




Dette er altså enda et steg enklere enn Priors ferdigmiksede omelett... 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir veldig glad for en kommentar, og skal prøve å svare på dem alle sammen. Kom gjerne med tips og vink eller spørsmål til innleggene.