fredag 20. januar 2012

Blåbærmuffins

Muffins er både delikat, praktisk og ganske så sunt om man vil.
Disse er tenkt ut for å passe i matpakka og gi litt ekstra både matlyst, smak og antioksidanter i vintermørket.

Ca slik:

  • 2 dl yoghurt eller surmelk/tjukkmjølk
  • 2 egg, romtemperert
  • 0,5 dl nøytral olje



Bland sammen det tørre før du rører det lett inn i væsken:

  • 1, 5 dl havregryn
  • 1 dl kruskakli
  • en neve solsikkekjerner
  • en neve gresskarkjerner
  • ca 1, 5 dl Fibra fullkornsmel eller annet grovmel. 
  • 1 ts natro

 (Tilpass melmengden slik at røren er flytende og klumpete...)


Ha en liten ss mel i en skål og slå i ca 100 g blåbær som du rister litt rundt, på den måten fordeler de seg i røren litt lettere.


Stekes på 200 i ca 15 minutter. 





1 kommentar:

Jeg blir veldig glad for en kommentar, og skal prøve å svare på dem alle sammen. Kom gjerne med tips og vink eller spørsmål til innleggene.