mandag 20. juni 2011

Jordbær-og rabarbrapai!

Denne er langt fra sukkerfri og det eneste den er sunn for, er sjela! Den smaker til gjengjeld veldig godt av sommer og sol! - Så om du har noe rabrabra som står i hagen og vannsmekter: Spis den NÅ før Skt. Hans og gjerne i pai med jorbær og vanilje.

Du trenger:
Fyll
ca 6 dl rabarbra
500 g jorbær (minus dem du må smake på)
1,5 dl sukker
1 pakke ferdig (!) vaniljekrem

Paibunn
150 g smør, romtemperert
3 dl glutenfritt fint mel/hvetemel
1,5 dl sukker
2ss vann
(evt en eggeplomme)

Smuldre smør sukker og mel til smøret er jevnt fordelt, ha i 2 ss vann og eventuelt en eggeplomme og rør  godt sammen. Lag en ball av deigen og la den hvile i kjøleskapet i 15 min så den setter seg og er lettere å jobbe med. (Har du dårlig tid eller bare ikke gidder å vente, kan du droppe dette.)

Mens deigen hviler renser og deler du rabarbraen og koker den i en gryte med 1 ss vann og sukkeret til den er tykk. Blir den for tynn, kan du jevne med en vanlig potetmelsjevning. Skjær jorbærene i passe munnfullstore biter.

Sett ovnen på 200 grader.
Trykk deigen ut i en passe stor paiform - så tykk som du selv vil ha den. Forstek bunnen i et par minutter til overflaten har fått litt skorpe.

Hell i rabarbraen og ha i jorbærene. Oppå blandingen, legger du vaniljekremen, som et lokk.
Stek paien i ovnen i ca 20 min, til fyllet er stivnet og kremen er gylden.



Server under et epletre, i en vinterhage, på trammen eller på kjøkkenet en regnværsdag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir veldig glad for en kommentar, og skal prøve å svare på dem alle sammen. Kom gjerne med tips og vink eller spørsmål til innleggene.