lørdag 30. april 2011

Dagens middag: hjemmelaget taco!

Først:
Det tar 10 min lenger tid enn å bruke kjøpevarianter av salsa og krydder. Det er 20 ganger så godt og 40 ganger så tilfredstillende å lage.

Dernest: 

Hjemmlaget salsa blir til av en boks (de er minst like sunne som ferske og mye mer naturlig søte) hele flådde tomater kuttet i terninger, en halv liten kepaløk, et kvart hvitløksfedd, en liten bunt fersk koriander, ørlitebitte salt og to ts spisskommen. (Lag først og la tomatsaften jobbe med løken)
Denne kan også lages av grillede ferske tomater som du bare hiver i panna og ruller litt rundt til de er varme og slipper skinnet. Hiv oppi hvitløk og chili sammen med dem så får du en litt annen smak på salsaen.

Guacamole (den eneste spiselige varianten er den man lager selv) blir til av to avocadoer, to fedd hvitløk, saften av en lime, to ts spisskomen og en liten bunt koriander - kjørt i urtehakkeren til stavmikseren. (Lag som nr to og la det trekke mens du steker kjøtt)

Kjøttsausen lages av karbonadedeig, kidneybønner eller brune bønner, to chili+ (jeg tar oppi litt av hvert av de chiliene vi har i huset for tiden), en god del spisskomen, en god del koriander, salt og pepper pluss saften fra tomatboksen. Her er det viktig å smake seg fram til den smaken man helst vil ha. Jeg hadde også den siste resten av limen fra guacamolen over for å få en liten spiss.

Salat med det du liker til. 

Rømme.

Ordentlig ost!


Vips har du hele Norges helgestarter med en personlig, sunn og lekker vri - helt fri for ekstra salt, sukker og kjemisk smaksforsterkere. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir veldig glad for en kommentar, og skal prøve å svare på dem alle sammen. Kom gjerne med tips og vink eller spørsmål til innleggene.