fredag 25. juni 2010

Kveldsgrøt med sommersmak.

Det har ikke løsnet helt for sommeren her i Trøndelag ennå. Det blir ikke mye fremgang i hagen av alt regnet og kulda, men vi kan jo nyte frukter av andres hager.
Ved siden av å være opptatt av hagen, sysler jeg en del med å finne gode varianter av sunn, ren og næringsrik mat. Noen av oppskriftene kan jeg jo like gjerne legge ut her. Havregrøt har vært en klassiker til både frokost og kveldsmat her i huset. Det metter godt, inneholder både omega3 og jern og med litt ekstra hjelp, blir det så fiberrikt at det varer i noen timer. Hvis du tilsetter litt frukt, får grøten enda bedre smak, og jernet tas opp lettere pga c-vitaminene.
Vi koker den på melk for enkelhets skyld, men i forhold til jern og c-vitaminer, ville det nok ha vært bedre med havre-, mandel- eller rismelk.
Slik lager vi den:

Øko havregryn, Kruskakli eller speltkli, knuste linfrø og melk (her kan du velge vann eller melkeerstatning) kokes til grøt. Rør inn to teskjeer kaldpresset rapsolje mot slutten av koketiden.
Mens den koker, skreller du frukt og skjærer i små biter.Denne dagen ble det kiwi, melon, banan og pære på vår grøt. 
Server grøten i en koselig skål, ha litt melk eller melkeerstatning over for å kjøle den litt ned, og legg fruktsalaten på toppen. 






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir veldig glad for en kommentar, og skal prøve å svare på dem alle sammen. Kom gjerne med tips og vink eller spørsmål til innleggene.