søndag 3. oktober 2010

Muffins - ny og forbedret utgave!

Jeg har postet noen muffins tidligere, men fikk dem aldri til å samarbeide helt om hevingen. En fredag jeg tok en rolig ukeslutt med småsyk hostegutt, kom jeg på at vi skulle prøve disse og nå gikk det et lys opp for meg! Istedenfor bakepulver, bruker jeg selvfølgelig natron siden basen er syrnet!
Nå ble de fine og høye!
Denne fredagen koste vi oss med eple, kanel og rosiner i.
I matpakken fikk ungene prikkete muffins med rå mais og revet gulrot i! Suksess!


120 g havregryn (glutenfrie)
120 g glutenfritt mel 
evt
240 g glutenfritt fibermel 
evt
tilsvarende glutenholdig mel (f.eks fibramel og havregryn?)
1ts natron
2-3 ts sukrin (valgfritt og kan erstattes av brunt sukker)
litt vaniljeessens etter ønske
sesamfrø og knuste linfrø eller andre frø og kjerner etter ønske og smak
2 romtempererte egg
2,5 dl yoghurt (gjerne den gode greske)
Eple/blåbær/rosiner osv etter hva hjertet begjærer.

Rør det våte sammen, bland det tørre i en annen bolle, 

ha det våte over det tørre og rør sammen. Ha evt smak 
og fyll i det tørre før du rører sammen.

Stek i 15 min på 180 grader midt i ovnen.
Jeg får 4 xl muffins av denne røra, evt 10 små.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir veldig glad for en kommentar, og skal prøve å svare på dem alle sammen. Kom gjerne med tips og vink eller spørsmål til innleggene.